Gefeliciteerd! Je gaat op wereldreis ... met je gezin

MAAR NU? Hoe ga je dit aanpakken? Je bent je gaan verdiepen in de regels omtrent leerplicht en andere praktische zaken en merkt al gauw dat bij het ene antwoord op je vraag een andere vraag zich alweer aandient.  

Hoe zou jij het vinden als je het wiel niet meer hoeft uit te vinden? Dat er een event bestaat waar je verteld wordt welke stappen je kunt ondernemen om op reis te kunnen met je (leerplichtige) kinderen? Hoe je praktische dingen als belasting en je huis gaat regelen? Waar je samen  jullie droom visueel gaat maken? Waar je terecht kunt met al je vragen en waar je real life verhalen hoort van gezinnen die je voor zijn gegaan? Ik organiseer zon event. Op 30 juni ben je van harte welkom.  

Grijs gebied

Laten we het beestje bij de naam noemen. Voor langere tijd op reis gaan met je gezin is in Nederland een behoorlijk grijs gebied. Omdat nog niet zoveel gezinnen het doen is er weinig bekend over de praktische kant van deze onderneming. Gelukkig gaan steeds meer gezinnen op pad, maar de informatie ligt nog niet voor het oprapen. 

Ondertussen zijn wij 6 maanden op reis geweest en is de volgende lange reis alweer geboekt

Het was al jaren mijn droom om met mijn gezin op wereldreis te gaan. Op ieder 5 jaren plan kwam het weer naar voren. Ik heb echter een tijdje gehad dat ik dacht dat ik deze droom nooit waar kon maken. Met drie leerplichtige kinderen, een eigen bedrijf en een koophuis … Iedere keer als ik me verdiepte in de regels kwam ik van een koude kermis thuis.

In mijn omgeving was er verder niemand die zoiets wilde ondernemen, dus daar vond ik niet veel steun. Ook on-line was er weinig informatie te vinden over dit specifieke onderwerp. Gelukkig ben ik niet voor een gat te vangen en ben ik gaan onderzoeken hoe ik wél onze droom waar kon maken.

Hierdoor kwam ik erachter dat er meerdere wegen zijn die naar Rome leiden … of in ons geval; naar Kaapstad. 

Ik ga je tijdens het event vertellen welke wegen dat zijn en welke hobbels wij tegen zijn gekomen tijdens onze voorbereidingen. 

 


even voorstellen

Hoi, ik ben Irene Hilhorst, 41 jaar, getrouwd, 3 kinderen. Fervent reiziger, fotograaf en ik inspireer, informeer en motiveer reislustige gezinnen met mijn website Travelicious Families de facebookgroep en de events. Ik gun het ieder gezin om voor langere tijd met elkaar te gaan reizen. De verbinding en de tijd die je voor elkaar hebt is zo ontzettend uniek. Daarom organiseer ik ook dit event. Om de beren het bos in te sturen en je misschien net dat zetje te geven die je nodig hebt om nu écht te gaan. 

Mijn persoonlijke missie is om al mijn dromen waar te maken. Mijn grootste droom is om al reizend en werkend de wereld te ontdekken met mijn gezin. Vorige jaar heb ik hier een start mee gemaakt door een half jaar te gaan reizen en nu zijn we bezig om ons leven zo in te delen dat we voor nog langere tijd de wereld kunnen ontdekken met onze kinderen. Omdat ik tijdens de voorbereidingen op onze reis veel hobbels en bobbels tegenkwam, kwam ik op het idee om een facebookgroep op te richten voor gezinnen die ook voor langere tijd op reis willen. Voor jou dus. Hiermee wil ik je helpen om niet opnieuw het wiel te hoeven uitvinden en je “reis” naar jouw reis” makkelijker te maken. Dat hier behoefte aan was is wel duidelijk. De facebookgroep telt ondertussen meer dan 700 leden. Allemaal met de droom om op wereldreis te gaan met hun gezin. Speciaal voor deze gezinnen, en voor jou dus, organiseer ik op 30 juni het Travelicious Families Event. Hier ontmoet je gelijkgestemden, vertel ik mijn verhaal en waar ik tegenaan ben gelopen. Maar ook deel ik natuurlijk de leuke kant van het reizen met je gezin. Want het is gewoon te gek! Op het event komen ook andere ervaringsdeskundigen spreken en ook zij delen hun tips met je. Je dompelt je echt een middag onder in je droom. Het doel? Dat je vol informatie en inspiratie terug naar huis gaat en je droom waar gaat maken.

 

Mooie woorden ...

Wij hebben ontzettend genoten van het travelicious Families event. We houden zelf niet zo van presentaties, maar dit ging over onze droom en dan zijn zelfs presentaties leuk! ... We hebben heel veel tips gekregen die wij nu direct kunnen gebruiken. We staan namelijk aan de start van de voorbereidingen!
Leonie Snieders

De sprekers

Ellelange presentaties? Nee, bedankt. Daarom leuke sprekers, duidelijke taal en tools om je verder te helpen richting je reis.

Irene Hilhorst

Vandaag neem ik je mee in de wereld van leerplicht, scholing en ontwikkeling en alles wat daarbij komt kijken. Ik vertel je mijn verhaal, want hoe hebben wij dat eigenlijk gedaan? Lange tijd heb ik gedacht dat we niet eens op reis konden gaan vanwege de strenge leerplichtwet in NL, maar gelukkig heeft het ons niet tegen gehouden en hebben we een prachtige reis gemaakt. Ik vertel je wat mogelijk is in leerplichtland en behandel verschillende manieren van scholing.

Frank Bennis

Frank Bennis is naast financieel adviseur ook een wereldreiziger. Samen met zijn gezin is hij een jaar op reis geweest. Frank vertelt je alles over de praktische kant van de reis. Want ga je nu je huis verhuren of niet? Hoe regel je het met de belasting als je je uitschrijft? En wat als je een eigen bedrijf hebt? Krijg je nog wel je toeslagen? En hoe zit het met de verzekeringen? Een heleboel vragen en Frank vertelt je alles wat hij hierover weet. En geeft je de tools om verder te gaan met je voorbereidingen.

David Pieters

Tijdens een live Q & A via Skype kun je David het hemd van zijn lijf vragen. Voor David en zijn gezin ging de drukte in Nederland steeds meer tegenstaan, o.a. daarom hebben zij gekozen voor een andere levensstijl. Ze zijn 7 maanden geleden voor onbepaalde tijd uit NL vertrokken, zijn een bedrijf aan het opbouwen én doen aan unschooling. Hoe ze dat doen? Je hoort het tijdens deze live sessie via Skype.

MINI BEURS

Hoe leuk! Nieuw op dit event is de mini beurs. Aan het einde van de middag staan hier professionals en ervaringsdeskundigen om je te helpen met je vragen. De sprekers staan hier om je vragen te beantwoorden, maar er is ook een medewerker van een verzekeringsmaatschappij voor jouw vragen m.b.t (reis)verzekeringen. De wereldschool is aanwezig en Nynke van Your Travel Agent staat klaar voor je als bestemmingsspecialist. Ook zijn Ingeborg en Ivo aanwezig. Zij zijn net terug van een jaar reizen met hun gezin. Tijdens de reis hadden ze een bijzondere missie; al reizend bijdragen aan the global goals van de VN. Laat je inspireren door hun verhalen en tips.

Onderdompelen in je droom.

Wauw! Klinkt goed hè … je onderdompelen in je droom … Wat gaan we dan precies doen? 

  • Luister naar de inspirerende real travel stories van o.a. mijzelf en gezinnen die je al voor zijn gegaan.  
  • Een jaar lang heb ik uitgezocht wat we moesten regelen voor onze wereldreis. Niet altijd zonder hobbels. En ook ik heb wel eens gedacht laat maar. Maar het is gelukt. Leerplicht, je huis verhuren, uitschrijven, werken & reizen, een eigen bedrijf, wat neem je mee, hoe bereid je de kids voor en nog veel meer komt aan bod tijdens deze dag.  
  • Tussen de presentaties door doen we interactieve opdrachten en krijg je tips om je te inspireren en je reis nog leuker en makkelijker te maken.   
  • Je ontmoet gelijkgestemden die ook op reis gaan of willen 
  • Tijdens deze dag staat er water, koffie, thee en lekkere snacks tot je beschikking. En er wordt een heerlijke lunch voor je verzorgd door Kiki Kusters. Zelf ook zeer reislustig en kan je alles vertellen over haar jaar op Bali met de kids.
  • Tijdens de afsluitende borrel kun je met de andere gezinnen bijkletsen
  • Na afloop ontvang je  alle nuttige adressen die we hebben besproken. Zo heb je altijd alles bij de hand.  
  • En last but not least; vol inspiratie ga je weer op weg naar huis. Met goede zin om dit varkentje even te gaan wassen! Jullie gaan op wereldreis.

KINDEREN

Een dag van 10:00 tot 18:00 vonden we voor de kinderen behoorlijk intensief. Daarom hebben we deze keer besloten dat het event alleen voor de papa’s en de mama’s is. Zo kunnen jullie je helemaal concentreren op alle informatie en hebben de kids een gezellige dag bij opa/oma/tante/oom/oppas.

P.S. Mocht je echt geen oppas kunnen vinden of heb je een baby die nog borstvoeding krijgt? Neem dan even contact met me op voor de mogelijkheden.

INFO & PRIJS

De dag begint om 10:00 uur en is om 18:00 uur afgelopen. Het event vindt plaats in Lelystad in het gebouw van de wereldschool. Zij hebben een prachtige ruimte voor presentaties en ik ben superblij dat we hier mogen komen. Voor deze dag boordevol informatie, inspiratie, thee, koffie, lekkers, lunch, een minibeurs, handige adressen/website lijst en een afsluitende borrel met hapjes investeer je € 37,50 p.p.