Helaas gaat het Travelicious Families Event op 14 juni niet door vanwege de corona maatregelen. Hou de website in de gaten, want er komt een on-line aanbod om je toch verder te helpen met je voorbereidingen op je reis. 

Gefeliciteerd! Je gaat op wereldreis ... met je gezin

MAAR NU? Hoe ga je dit aanpakken? Je bent je gaan verdiepen in de regels omtrent leerplicht en andere praktische zaken en merkt al gauw dat bij het ene antwoord op je vraag een andere vraag zich alweer aandient.  

Hoe zou jij het vinden als je het wiel niet meer hoeft uit te vinden? Dat er een event bestaat waar alle informatie op één plek is mbt het reizen met leerplichtige kinderen? Hoe je praktische dingen als belasting en je huis gaat regelen? Waar je terecht kunt met al je vragen en waar je real life verhalen hoort van gezinnen die je voor zijn gegaan? En natuurlijk hoe je de leerplicht aan gaat pakken … Zoek niet verder, want voor de 4e keer organiseer ik het Travelicious Families Event.  En jij bent van harte welkom op 14 juni 2020.

Grijs gebied

Voor langere tijd op reis gaan met je leerplichtige kinderen is in Nederland een behoorlijk grijs gebied. Als je kijkt naar de leerplichtwet, mag het gewoon niet. Gelukkig gaan steeds meer gezinnen op pad, maar de informatie ligt nog niet voor het oprapen. 

Al jaren liep ik met het idee rond om te gaan reizen met mijn kinderen. Op ieder 5 jaren plan kwam het weer naar voren. Ik heb echter een tijd gehad dat ik dacht dat ik deze droom nooit waar kon maken. Met drie leerplichtige kinderen, een eigen bedrijf en een koophuis … Iedere keer als ik me verdiepte in de regels kwam ik van een koude kermis thuis.

In mijn omgeving was er verder niemand die zoiets wilde ondernemen, dus daar vond ik niet veel steun. Ook on-line was er toen weinig informatie te vinden over dit specifieke onderwerp.

Gelukkig ben ik niet voor een gat te vangen en ben ik gaan onderzoeken hoe ik wél onze droom waar kon maken.

Hierdoor kwam ik erachter dat er meerdere wegen zijn die naar Rome leiden … of in ons geval; naar Kaapstad.

Nu, bijna 3 jaar na mijn eerste zoektocht (ik weet het nog goed …uren zocht ik het internet af en sprak ik met gezinnen die al geweest waren  …) zijn wij nu voor de tweede keer lang op reis met onze 3 leerplichtige kinderen. 

Alle kennis die ik heb opgedaan de afgelopen jaren ga ik op het event met je delen. Want ook wij hebben meerdere hobbels moeten nemen om dit te kunnen doen. Ik vertel je welke hobbels, hoe we ze op hebben gelost, wat we met leerplicht hebben gedaan en nog veel meer. En zo hoop ik jou en je gezin weer een stap verder te brengen in je voorbereidingstraject naar jullie droomreis. 


even voorstellen

Wie ben ik?

Hoi, ik ben Irene Hilhorst, 42 jaar, getrouwd en 3 kinderen. Fervent reiziger en ik inspireer, informeer en motiveer graag reislustige gezinnen om hun reisdromen achterna te gaan. Dit doe ik met mijn website Travelicious Families, de gelijknamige besloten facebookgroep en het Travelicious Families Event. Ik gun het ieder gezin om voor langere tijd met elkaar te gaan reizen. De verbinding en de tijd die je voor elkaar hebt is zo ontzettend uniek. Zonder afleiding als school, werk, sporten … zo puur en mooi! Daarom organiseer ik dit event. Om de beren het bos in te sturen en je misschien net dat zetje te geven die je nodig hebt om nu écht te gaan. 

Persoonlijke missie

Mijn persoonlijke missie is om al mijn dromen waar te maken. Zo is het ook gekomen dat ik hier, op het moment van schrijven, al voor de tweede keer voor langere tijd op reis ben met mijn gezin. Dat dit niet helemaal vanzelf ging zul je snappen. Ook wij kwamen tijdens de voorbereidingen veel zogenaamde “beren” tegen. Vaak voelde ik me vaak alleen staan in dit proces. Omdat ik meer mensen wilde leren kennen, die net als ik de wereld over wilden reizen met hun gezin, richtte ik de besloten facebookgroep Travelicious Families op. Om gelijkgestemden te leren kennen, maar zeker ook om informatie uit te wisselen. Dat hier behoefte aan was is wel duidelijk. Al snel had ik mijn eerste leden en ondertussen telt de groep meer dan 1400 leden. Allemaal met de droom om op (wereld)reis te gaan met hun gezin.

Het event

Speciaal voor deze gezinnen, en voor jou dus, organiseer ik op 14 juni 2020 het Travelicious Families Event. Hier ontmoet je gelijkgestemden, vertel ik mijn verhaal en waar ik tegenaan ben gelopen. Maar ook deel ik de leuke kant van het reizen met je gezin. Want het is gewoon te gek! Op het event komen gezinnen spreken die je al voor zijn gegaan en ook zij delen hun tips met je. Je dompelt je echt een middag onder in je droom. Het doel? Dat je vol informatie en inspiratie terug naar huis gaat en je droom waar gaat maken.

 

Mooie woorden ...

De sprekers & inspiratoren

Ellelange presentaties? Nee, bedankt. Daarom leuke sprekers, duidelijke taal en tools om je verder te helpen richting je reis. (scroll naar rechts om alle sprekers te zien)

Q & A

Vorig jaar voor het eerst op het event ingevoerd en veel leuke reacties op gehad; de q&a sessies met 2 gezinnen die al op reis zijn of zijn geweest. Superleuk om het reizen en de ervaringen vanuit verschillende invalshoeken te horen. De 2 families die ik deze keer heb uitgenodigd maak ik later bekend, maar ik kan je verzekeren dat ze veel van je vragen kunnen beantwoorden, dat ze je inspireren en je nog meer zin krijgt om op reis te gaan met je kids.

Onderdompelen in je droom

Wauw! Klinkt goed hè … je onderdompelen in je droom … Wat gaan we dan precies doen? 

  • Luister naar de inspirerende real travel stories van o.a. mijzelf en gezinnen die je al voor zijn gegaan.  
  • Voor beide reizen heb ik uitgezocht wat we moesten regelen. Niet altijd zonder hobbels. En ook ik heb wel eens gedacht laat maar. Maar het is gelukt. Leerplicht, je huis verhuren, uitschrijven, werken & reizen, een eigen bedrijf, wat neem je mee, hoe bereid je de kids voor en nog veel meer komt aan bod tijdens deze dag.  
  • Tussen de presentaties door doen we leuke opdrachten en krijg je tips om je te inspireren en je reis nog leuker en makkelijker te maken.   
  • Je ontmoet gelijkgestemden die ook op reis gaan of willen 
  • Tijdens deze dag staat er water, koffie, thee en lekkere snacks tot je beschikking. En er wordt een heerlijke wereldse lunch verzorgd door Kiki Kusters. Zelf ook zeer reislustig en kan je alles vertellen over haar jaar op Bali – Greenschool met de kids.
  • Tijdens de afsluitende borrel kun je met de andere gezinnen kletsen over jullie plannen. En je kunt natuurlijk de sprekers nog vragen stellen.
  • Na afloop ontvang je  alle nuttige adressen die we hebben besproken. Zo heb je altijd alles bij de hand.  
  • En last but not least; vol inspiratie ga je weer op weg naar huis. Met goede zin om dit varkentje even te gaan wassen! Jullie gaan op wereldreis.

KINDEREN

Een dag van 10:00 tot 18:00 vonden we voor de kinderen behoorlijk intensief. Daarom is het event alleen voor de papa’s en de mama’s. Zo kunnen jullie je helemaal concentreren op alle informatie en hebben de kids een gezellige dag bij opa/oma/tante/oom/oppas.

P.S. Mocht je echt geen oppas kunnen vinden of heb je een baby die nog borstvoeding krijgt? Neem dan even contact met me op voor de mogelijkheden.

INFO & PRIJS

De dag begint om 10:00 uur en is rond 18:00 uur afgelopen. Het event vindt plaats in Lelystad in het gebouw van de wereldschool. Zij hebben een prachtige ruimte voor presentaties en ik ben superblij dat we hier mogen komen. Voor deze dag boordevol informatie, inspiratie, thee, koffie, lekkers, lunch, een handige adressen/website lijst en een afsluitende borrel met hapjes investeer je € 39,50 p.p.

FOLLOW FOLLOW

Dankbaar ben ik dat al deze sprekers, de wereldschool en Kiki mee willen werken aan dit te gekke event. Wil je alvast inspiratie opdoen? Dat kan. Je kunt ze volgen via de volgende kanalen: