Mijn favoriete campings op een rijtje | Kamperen in Nederland

1.jpg

Al heel wat jaartjes gaan we met onze camper op pad. Zodra de eerste zonnestralen zich aandienen … of niet, want het maakt ons niet zoveel uit. Wat ons betreft sneeuwt het nog. Dus … als het maart is en we mogen weer gaan we op pad. In het voor- en najaar kamperen we meestal in Nederland en in de zomer rijden we zonder plan ergens heen in Europa. De zon achterna, heerlijk! Het gevoel van vrijheid dat me dan overvalt, iedere keer weer, is niet te beschrijven. Even helemaal niks plannen en niks hoeven.

Our Ticket to freedom

Misschien ben jij ook al een fervent kampeerder of zet je deze zomer je eerste stappen in kampeerland. Ik heb voor jou onze favoriete campings in Nederland op een rijtje gezet. 

Camping De Lievelinge

Met recht mijn lievelingscamping. 4 jaar geleden ontdekt en dit jaar voor het eerst dat we niet gaan. Onder luid protest van de meiden hebben we er voor gekozen om deze zomer naar Spanje te gaan. Tja, de lievelinge is niet alleen míjn favoriete plekje in NL, ook die van de meiden. De hele vakantie spelen ze daar buiten, doen ze (te) gekke activiteiten en zweven ze iedere avond in de zweefmolen. Lekker rondschooieren. Vooral Jolie is dan echt zo’n enorme vrijbuiter als ze daar rondloopt. Een paar weken geen regels, lekker doen wat je wilt … wie wil dat nou niet? En wij? Wij genieten lekker van een drankje bij het kampvuur, of op een festivalletje, bij een muziekoptreden of op het strandje …. Ach, wat is het toch altijd zwaar genieten daar op de Lievelinge. 

Zweven is Leven

Camping BuitenLand

Een supermooie camping in Drenthe. De camping is een initiatief van 5 ondernemende vrienden en bestaat nog niet zo heel lang. Het ligt midden in de natuur met op de camping een lekker zwembad en ernaast een fijn natuurlijk meertje. De kids kunnen hun lol op in het bos en ook op deze camping wordt zowel aan de kids als aan de ouders gedacht. Ook hier worden festivals georganiseerd, onverwachte optredens en leuke activiteiten voor de kinderen. Er hangt een fijne en relaxte sfeer op deze camping. Er staan verschillende permanente huisjes op het terrein. Je kon destijds aanvragen of je er eentje mocht bouwen, maar dat moest wel duurzaam zijn. De huisjes zijn dus van particulieren en de een nog spectaculairder dan de andere. En het leuke is; je kunt ze huren! Zo heeft een collega van mij daar een supermooi huisje gebouwd van 2 containers. De wildernis heet het. Echt zo tof! Daar wil je gewoon een weekendje in verblijven!

Lekker marshmallows roosteren, dat kan gelukkig op iedere camping

Watersportcamping Heeg in Friesland

Een heel ander soort camping dan de twee bovenstaanden, maar ook heel fijn. Gelegen aan het water is het dè uitvalsbasis om met een bootje de de Friese wateren te gaan verkennen. En ik vind het altijd spectaculair mooi. Ik hou van Friesland. Het dorpje Heeg ligt op loopafstand en is vooral erg leuk tijdens het straatfestival Heegspanning. Overal in het dorp is er dan straattheater, muziek en kun je iets lekkers halen bij de foodtrucks die her en der verspreid staan. Dit is alleen tijdens Hemelvaart. Op de camping zelf heb je een strandje … deze staat garant voor uren speelplezier. Onze kinderen maken er graag een modderbad/glijbaan. Daarna roosteren we altijd nog wat marshmallows boven het vuur en dan is het weer tijd om te gaan slapen. De camping is na 11 uur heerlijk rustig.

Lekker in de modder 

Natuurkampeerterreinen in Nederland

Soms staan we op een natuurkampeerterrein, kleine campings midden in de natuur met alleen de basis voorzieningen. Een oase van rust vind je op deze campings en de kids zijn even helemaal back to nature. Heerlijk voor hun, maar ook zeker voor jou. Alles even helemaal loslaten. De leukste natuurcamping vonden wij toch wel Landgoed de Ottermeerhoeve. De plekken zijn er groen en ruim, er worden leuke activiteiten georganiseerd zoals brood bakken bij het vuur, er zijn paardjes waar de kinderen voor mogen zorgen en een heel groot pluspunt: er is een meer met een strandje, een tokkelbaan en andere leuk waterspeelgoed die zorgen voor uren plezier. De eigenaars zijn super duurzaam en dat is natuurlijk ook heel fijn.

Kikkers spotten op de camping 

Camping “Bij Ons” in Groesbeek

Vlakbij Nijmegen ligt camping “Bij Ons”. Een schattige camping langs en kabbelend beekje waar kinderen lekker kunnen spelen. Zeker voor kleine kinderen is het daar erg leuk. En wij hebben er ook een heerlijke tijd gehad. Waar we vooral van genoten waren de PIZZA aanschuif avonden. Picknicktafels worden dan bij elkaar gezet en samen met andere campinggasten eet je gezellig pizza’s. Echte ovengemaakte pizza’s. Hmmmm, alleen daarom wil ik al terug. Ja, het eten is erg lekker op deze camping. Dat is dan ook iets waar de eigenaars erg van houden; lekker eten maken. Ze verzorgen zelfs je BBQ als je dat wilt. Wil je even iets anders dan de camping? Je fietst zo Nijmegen in voor een bezoekje.

Gezellig

Campspace, kamperen bij de locals

Niet echt een camping en heel eerlijk hebben wij het nog niet gedaan. Maar het concept vind ik zo leuk dat ik het hier toch even benoem. Via campspace vind je een kampeerplekje op de grond van een local. Een soort Air BnB, maar dan voor kampeerders. Echt zo gaaf en superlokaal natuurlijk! Ik heb al wat leuke spots ontdekt. Wat dacht je bijvoorbeeld van de kampeerplek in de tuin bij een vrouw in Schellinkhout. Vlakbij zee en een kitesurfschool. Uniek en lekker rustig! Als wij het hebben gedaan laat ik je weten hoe het was.

Happy Camper

Dit waren ze voor nu. We hopen dat je net zoveel plezier met kamperen zult hebben als wij. Wij gaan nog wel even door met ontdekken. Heb je toevallig nog tips voor ons? Dat zou helemaal leuk zijn! Dankjewel.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin