De tien van … Marry, Denny & Liv

1.jpg

In Amerika voor gemiddeld 18 euro per nacht slapen? Het kan als je reist op de manier van Marry en Denny. Zij maakten een promotiefilmpje waarin ze vertelden dat ze op reis gingen en het liefst bij mensen thuis wilden slapen. De hoofdreden: andere kinderen ontmoeten om mee te spelen voor hun dochtertje Liv. Dat het uiteindelijk ook heel lekker was voor hun budget was natuurlijk ook een reden. In ruil voor de slaapplek kreeg het hostgezin een gratis fotoshoot van het hele gezin. Binnen no-time kregen ze slaapplekken aangeboden vanuit de hele wereld. Marry is namelijk fotograaf en dat deze ruildienst werkt zie je maar weer! Heerlijk om te zien hoe sommige mensen zo creatief zijn met budget. Echt fantastisch. Hoe ze het gedaan hebben? Lees het hieronder. 

Wie zijn jullie?

Marry (39), Denny (47) en Liv (nu 3,5)

Wat hebben jullie gedaan?

We zijn een jaar op reis geweest, een reis om de wereld. Canada, Amerika, Nieuw Zeeland, Singapore en Maleisie.

Met welke verwachtingen gingen jullie op reis? En is het gegaan zoals je had gedacht?

We hadden niet heel veel verwachtingen. We dachten: “we zien wel”. We hoopten dat de auto die we zouden kopen zou blijven rijden, we hoopten leuke mensen tegen te komen, we hoopten veel bij mensen thuis te mogen slapen en we hoopten op goed weer 😉 Ik weet niet goed wat we van te voren hadden gedacht, we zijn er heel open ingestapt. De auto is blijven rijden, we hebben hele toffe mensen ontmoet, veel mogen logeren en het weer was vooral niet zo goed haha.

Hoe hebben jullie het financieel aangepakt?

We hadden van tevoren 30.000 gespaard (waar ook het ticket van moest). Onderweg zijn we bij mensen bljiven slapen in ruil voor een fotoshoot. Hiervoor hebben we reclame via mijn website gemaakt (ik ben fotograaf) en onderweg via social media.

Welke land heeft jullie het meest verrast?

Dit is een rotvraag 😀 Maar als de vraag niet is wat het leukste was, maar echt wat ons verrast heeft dan moet ik toch zeggen Maleisië. Jaren heb ik als reisleidster in ZO Azië gewerkt (en ook jaren geleden op Borneo geweest), maar ik had geen idee dat de peninsula van Maleisië zo tof was. Modern, goedkoop, goddelijk eten, geweldig voor een kind, makkelijk bereisbaar echt top!

Hoe ging het reizen met een kind? En hoe heeft zij het ervaren?

Heel erg goed. Kinderen zijn zo flexibel 🙂 Liv heeft het ontzettend naar haar zin gehad, het enige wat ze niet leuk vond was het autorijden en achteraf hebben we dat ook teveel gedaan. Dat zouden we een volgende keer zeker anders doen.

Wat viel vies tegen onderweg?

Niks veel echt “vies” tegen, maar we hebben wel wat reisdipjes gehad doordat ons reistempo erg hoog lag. Ook vond ik een jaar lang non stop samen zijn op sommige momenten best pittig 😉

Hebben jullie van te voren alles vastgelegd of op de bonnefooi gereisd? En waarom hebben jullie voor deze route gekozen?

We hadden in grote lijnen een plan, maar niks van tevoren vast gelegd en daar ter plekke gekeken. We wilden eigenlijk een jaar in Canada en Amerika blijven, maar dat was moeilijk met de visa in Amerika en ik wilde niet in Canada zijn in de winter. Toen zijn we verder gaan kijken. Vanaf Vancouver ligt Nieuw Zeeland redelijk “dichtbij” dus we dachten: dat is nu of nooit. We hadden een wereldticket en daarmee mag je maar 1 kant op vliegen (oost of west) dus was het logisch om daarna naar Azië te gaan. We hadden geen idee hoeveel geld we dan nog zouden hebben, dus kozen voor Singapore zodat we vanaf daar konden beslissen wat we zouden doen. Doordat we een housesit vonden in Maleisië werd het Maleisië, maar dit stuk van de reis stond van tevoren nog helemaal open.

Wat zou je andere gezinnen met deze droom willen vertellen? 

Vooral gewoon doen, al die beren op de weg zitten alleen maar in je hoofd. En doe het vooral rustig aan en niet zoals wij elke 2 à 3 dagen ergens anders heen… dat gaat zwaar wegen als je langer onderweg bent.

Jullie zijn net thuis; hoe gaat het? 

Het is helaas alsof we nooit zijn weggeweest en de reis 1 grote droom was. We hadden een paar momenten dat we wel graag naar huis wilde (na Nieuw Zeeland en na de house sit in Maleisië), maar toen het zover was hadden we ook nog wel langer willen blijven. Het is altijd gek dat je wanneer je terug komt je zo weer in je ritme zit. Liv heeft er het meeste moeite mee. Minder aandacht voor haar en van de week zei ze: “ik wil wat leuks voor mij doen, naar een splash pad of waterval”.. dat is dus een beetje moeilijk nu 😉

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin