De tien van … Linde & Rudy

1.jpg
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Iedere week tien vragen aan een reislustig gezin. Deze keer tien vragen aan Linde & Rudy die 6 maanden gaan reizen met hun 3 kids. Ze hebben een camper gekocht en gaan Europa de komende maanden ontdekken. Laat je inspireren door dit leuke gezin!
 
1. Wie zijn jullie? 
Wij zijn Rudy (47), Linde (35), Joey (7), Kyan (4) en Tiago (2) en Mr. Blue Sky (12) 
 
2. Wat gaan jullie doen? En hoe lang? 
We gaan 6 maanden met onze camper, Mr. Blue Sky, door Europa trekken. Alles is erop ingesteld dat we na 6 maanden in ons oude leventje terug kunnen komen (qua werk, huis, school). Maar we sluiten ook niet uit dat we misschien wel onderweg leren dat we dit langer willen gaan doen.  
 
3. Jullie zijn net onderweg … hoe bevalt het tot nu toe? 
Geweldig. We zijn nu net 3 weken onderweg, dus misschien zitten we nog wel in onze vakantie modus, al voelt het anders dan vakantie; lekkerder, relaxter. Op vakantie heb je toch minder tijd waardoor je druk voelt om van elk moment te genieten. Nu is die druk er niet omdat we 6 maanden de tijd hebben, zonder echte doelen, waardoor we juist meer genieten. Enigszins paradoxaal. 
 

4. Waar kijk je het meest naar uit? En waar zie je tegenop? 
We kijken uit naar alle tijd samen. Eigenlijk hebben we niet echt plekken die we perse willen bezoeken of iets van een bucketlist die we moeten afwerken. We gaan op zoek naar mooie plekjes in de natuur. Het is mooi dat we nu optimaal gebruik maken van onze “woning”. Kleiner leven. Iemand heeft ooit geschreven dat men vaak hard werkt om een huis te kunnen betalen waar je alleen maar slaapt. Dit gevoel hebben we nu niet.

We zien een beetje tegen de dagen op met slecht weer. Op dat soort dagen zou onze “woning”ineens iets te klein kunnen blijken. Maar tot nu toe valt dat heel erg mee. We doen ook heel erg ons best om het slechte weer te vermijden. 

 
5. Hoe hebben jullie het geregeld met leerplicht en school? 
We hebben in eerste instantie officieel goedkeuring aangevraagd bij de leerplichtambtenaar, maar dat was gelijk afgewezen. Ik en de kinderen zijn uitgeschreven en Rudy staat nog ingeschreven ivm eigen zaak en camperverzekering e.d. Kyan en Tiago hoeven nog geen schoollessen te krijgen. Joey krijgt het lesmateriaal van de tweede helft van groep 3 aangeboden onderweg middels homeschooling (mijn taak). Dit gaat vooralsnog erg goed en ik vind het een genot om te doen. 
 
 
6. Hoe zijn jullie tot de beslissing gekomen om te gaan reizen met je gezin? Waren er veel beren op de weg en hoe hebben jullie deze overwonnen? 
We denken er al erg lang over na om iets in het buitenland te gaan doen. Lange tijd hebben we dit idee niet actief opgepakt omdat onze (stief) dochter in Nederland woont. Nu die zelf ook de leeftijd heeft om zelf de wereld te verkennen zijn we het plan gaan maken. Ik vond het lastig om met de onzekerheden om te gaan maar met behulp van de Travelicious groep en de events hebben we elke vraag beantwoord gekregen en is het plan gegroeid. We hebben niet zozeer beren op de weg gehad , omdat we vanaf het eerste moment samen hadden besloten om gewoon te gaan. Maar we hebben wel veel moeten uitzoeken en regelen ivm schoolplicht, eigen woning, eigen zaak etc. 
 

7.  Financien; hebben jullie gespaard of gaan jullie onderweg nog werken? En waar iedereen natuurlijk benieuwd naar is: wat is jullie dagbudget?
Linde heeft onbetaald ouderschapsverlof opgenomen en Rudy zal onderweg door blijven werken. Rudy is financieel adviseur en werkt als zelfstandig ondernemer. Daarnaast hebben we een tweede hypotheek afgesloten op de overwaarde van onze woning waar we Mr. Blue Sky van hebben gekocht. En we hebben gespaard. 

Ons dagbudget is 100 euro: 30 euro verblijf, 30 euro boodschappen, 25 euro reiskosten en 15 euro extra voor uitjes. Vooralsnog zitten we qua reiskosten ver boven budget omdat we in de eerste week heel veel km hebben gereden om in het zuiden te komen; maar dat komt goed in de komende weken. 30 voor verblijf blijkt heel ruim; ook omdat onze koelkast nu gemaakt is dus we kunnen wild kamperen 🙂 

8. Hoe gaan jullie reizen en waar gaan jullie overnachten?
We reizen met ons eigen huis (Mr. Blue Sky) en verblijven op campings, camperplaatsen of wild kamperen. Afhankelijk van het weer, locatie en faciliteiten. 


9. Hoe reageerde de omgeving op jullie plannen? 

Heel goed. We hebben niet echt negatieve reacties gehad. Sommigen vinden het gaaf voor ons, maar zouden het zelf nooit willen. Bij anderen zie je dat je ze aan het denken zet. En een enkele heeft spijt dat ze het zelf nooit zijn gaan doen toen hun kinderen jong waren. Je merkt wel dat het wat doet ook met je directe omgeving. Het is niet alleen maar ons ding geworden. En wat ik ook bijzonder vond om te zien is het hele eigen leventje dat onze jonge kinderen toch al hebben. Dat kinderen op school hun ook gaan missen. 
 
10. 24/7 bij elkaar: wat zijn hier je verwachtingen over? 
Daar kijken we naar uit. We hoeven elkaar niet meer te missen als de ander naar het werk gaat. Misschien moet deze vraag over 4 weken nog eens gesteld worden en zitten we er dan totaal anders in 😉 

10. Heb je nog een tip voor de gezinnen die ook op reis willen gaan? 
Give it a try. Als je het niet probeert weet je ook niet of het iets voor je is. En zoek een manier die bij je past. Wij zijn geen idealisten en we houden van enigszins gemak (ons nespresso apparaat is bijvoorbeeld mee op reis), we gaan niet voor cultuur maar eerder op zoek naar speeltuinen. Het past bij ons en daarom voelt het super.